21.6.10

Ich bin ein Berliner!

Igår kom jag och Bruz hem från Berlin. Jag tror jag är lite förälskad i den staden. Så mycket inspiration man får där! Vi hade fått några bra tips på områden från Love som har bott i Berlin tidigare och det var tur för annars hade vi nog inte fått ut lika mycket av de här fyra dagarna. Det jag kan konstatera just nu är att man nog behöver mer än fyra dagar för att hinna med allt man vill se och göra. Men som tur är så står ju Berlin kvar, och med tanke på att det tar en timme att flyga dit från Göteborg och att man kan hitta scheisse-billiga biljetter via Airberlin så känns det som att det kommer bli fler besök ganska snart.






En liten Berlin Guide;

Friedrichshain, ligger i den östra delen av Berlin. Ett ganska rufft område med mycket grafitti och gamla nedgågna hus. Den bästa gatan i området där det hände mycket var Simon-Dach-Strasse, där det låg många trevliga barer och restauranger. Svänger man in på lite olika anslutande gator så hittar man även en hel del roliga små butiker.
Revaler Strasse ligger RAW-tempel, som ser ut som ett gammalt förfallet fabriksområde. Här finns skatehallar och är någon slags knytpunkt för all möjlig kreativ verksamhet. På Revaler Strasse ligger även klubben Rosi's som vi fick tips om när vi var där. Stället kändes lite som en blandning av Röda Sten och Truckstop Alaska i göteborg. Den kvällen vi var där var det väldigt lugnt, men dagen efter då vi passerade var det knökat där inne.



RAW Tempel




Bruz klubbar på Rosi's


...Det kommer mer snart, det tar en förbaskad tid att fixa allt detta.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar